Door deze bijzondere reden miste defensief talent Janse ooit een training van Ajax

Dies Janse hoopt de kans te krijgen in de hoofdmacht van Ajax
12 juli om 07:37

Dies Janse is een van de spelers die in positieve zin opvalt tijdens de nog prille voorbereiding van Ajax. De achttienjarige mandekker speelde een jaar geleden nog in de Onder-18 bij de club. Over die tijd vertelt hij een bijzonder verhaal.

Janse komt uit de Zeeuwse stad Goes, waar hij opgroeide op een boerderij. Mocht het niet lukken met voetballen, dan kan hij altijd nog een carrièreswitch maken. Dat komt door zijn behaalde tractorrijbewijs, dat hij haalde door een training van Ajax over te slaan. 

"Dat vonden ze best bijzonder, het mocht overigens alleen op voorwaarde dat ik nog een keer naar de club zou komen met de tractor. Dat is alleen nog niet gebeurd. Ik heb ook nog één les gedaan in Amsterdam, maar met die tractor op de trambaan crossen was niet echt mijn ding", aldus Janse tegenover Omroep Zeeland.

Kans bij Ajax

Aangezien het nogal een logistieke opgave is om bijna elke dag van de week van Zeeland naar Amsterdam te reizen, zit Janse in een gastgezin. "Dat bevalt eigenlijk wel heel erg goed", vertelt de verdediger, die eerst ergens wel twijfelde over de stap. "In het begin toen Ajax aan de deur stond dacht ik wel: Zo, dat is wel een hele grote stap op veertienjarige leeftijd. Maar Rijk (zijn broer, red.) zei dat ik het gelijk moest doen."

Of Janse zich dit seizoen kan profileren tot een vaste waarde in de hoofdmacht van Ajax moet nog blijken, maar niets is onmogelijk. Afgelopen seizoen kregen vele talenten de kans. "Bij Ajax kan het snel gaan zoals je ook vorig seizoen zag", besluit hij.