Dit kun je verwachten van de openingsceremonie van de Olympische Spelen

Dit kun je verwachten van de openingsceremonie van de Olympische Spelen

26 juli om 10:45
Laatste update: 26 juli om 10:45

Op vrijdag 26 juli vindt in Parijs een baanbrekende openingsceremonie van de Olympische Spelen plaats. Voor het eerst wordt deze niet in een stadion gehouden, maar op de rivier de Seine. VoetbalNieuws.nl vertelt je hoe dat in zijn werking gaat.

Hoe laat begint de openingsceremonie van de Olympische Spelen?

De ceremonie start om 19.30 uur en belooft een spektakel te worden. 10.500 atleten uit 206 landen varen in boten over de Seine, waarbij de tocht eindigt bij de Trocadéro-tuinen. Daar wordt vervolgens de Olympische vlam ontstoken.

De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs 2024 gaat de geschiedenis in als de eerste ceremonie buiten een stadion. De parade van atleten vindt plaats op de rivier de Seine. De sporters varen vanaf de Austerlitz-brug, passeren onder meer de Île Saint Louis en de Île de la Cité, en eindigen bij de Trocadéro-tuinen. Deze nieuwe benadering benadrukt de kern van de stad Parijs als speelveld en biedt een unieke ervaring voor zowel atleten als toeschouwers.

De organisatie heeft ervoor gezorgd dat de ceremonie voor iedereen toegankelijk is. Langs de route worden tachtig megaschermen geplaatst, zodat iedereen de festiviteiten kan volgen. De verwachting is dat dit de grootste openingsceremonie in de geschiedenis van de Spelen zal worden, met duizenden toeschouwers langs de kades en op de bruggen.

Wanneer beginnen de Olympische Spelen?

Hoewel de openingsceremonie op vrijdag plaatsvindt, begonnen de eerste Olympische wedstrijden al op woensdag. Op 24 juli werd er al afgetrapt bij de voetbal- en rugbysevens-toernooien. Het Nederlandse handboogteam begint op donderdag met de kwalificaties. De Nederlandse handbalsters speelden op donderdag hun eerste wedstrijd tegen Angola. Na twee dagen sport is vrijdag volledig gereserveerd voor de openingsceremonie.

Lees meer over:

Deel via