Dit is waarom het Olympische voetbaltoernooi eerder begon dan de openingsceremonie

Waarom begint het Olympische voetbaltoernooi eerder dan de openingsceremonie?
26 juli om 21:19
Laatste update: 26 juli om 21:19

Na de Copa América en het Europees Kampioenschap is het volgende grote voetbaltoernooi begonnen. Het is tijd voor de Olympische Spelen in Parijs en daarop zal door zowel de mannen, als de vrouwen bepaald worden wie er met goud naar huis gaat. Echter is het toernooi eerder gestart dan de officiële openingsceremonie, hoe kan dat? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Bij de mannen zal er sowieso in Frankrijk een nieuwe winnaar van het goud gekroond worden. Brazilië versloeg in Tokyo Spanje met 2-1 na verlenging, maar miste de kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2024. Bij de vrouwen won Canada het goud ten koste van Zweden na strafschoppen. Zij kunnen wel proberen hun titel te prolongeren.

Waarom start het Olympische voetbaltoernooi eerder dan de openingsceremonie?

Op vrijdag 26 juli zal met een boottocht over de Seine de officiële opening van de Olympische Spelen van 2024 gevierd worden. Dan zullen de eerste wedstrijden in het voetbaltoernooi echter al hebben plaatsgevonden. Op woensdag 24 juli begint de bal namelijk al met rollen bij de openingswedstrijd tussen Argentinië en Marokko bij de mannen. Voor de vrouwen zal het toernooi op 25 juli beginnen met het duel Spanje - Japan. De reden voor de eerdere start heeft te maken met de lengte van het toernooi en de rustdagen. Mocht er na de openingsceremonie begonnen zijn, dan zou er niet op tijd geëindigd kunnen worden. Daardoor start het voetbal samen met onder andere het handbal eerder dan de andere Olympische sporten.