Hierom is de Oekraïense club Dnipro-1 gediskwalificeerd voor de Conference League

Hierom is de Oekraïense club Dnipro-1 gediskwalificeerd voor de Conference League

23 juli om 10:50

Dnipro-1 is door de UEFA gediskwalificeerd voor de Conference League. De Oekraïense club kampt met financiële problemen en heeft te weinig spelers om in actie te komen tegen Puskás Akadémia.

Dnipro-1 gediskwalificeerd in Conference League

De UEFA heeft Dnipro-1 twee reglementaire nederlagen toegekend in de tweede voorronde van de Conference League. Hierdoor gaat de Hongaarse club Puskás Akadémia zonder te spelen door naar de derde voorronde. Daar wacht een tweeluik tegen de winnaar van het duel tussen Zimbru Chisinau en Ararat-Armenia.

Dnipro-1 verkeert in zwaar weer en staat op de rand van een faillissement. De club heeft een groot deel van zijn spelers verkocht in een poging om het hoofd boven water te houden. Momenteel heeft de club slechts negen spelers over, wat onvoldoende is om een volledige wedstrijdselectie samen te stellen. Dit heeft geleid tot de uitsluiting van Dnipro-1 uit de Europese competitie.

Eerder werd de club ook al uitgesloten van de Oekraïense Premier League vanwege dezelfde financiële problemen. Een van de opvallendste transfers van de club was die van topscorer Artem Dovbyk, die vorig seizoen naar Girona vertrok. Dovbyk, die afgelopen seizoen de topscorer van de Spaanse competitie was, wordt nu in verband gebracht met een mogelijke transfer naar Atlético Madrid.

Op de website van Dnipro-1 zijn voornamelijk berichten te vinden over de vertrokken spelers. De club heeft nog niet gereageerd op de beslissing van de UEFA. Dnipro-1 eindigde vorig seizoen als vierde in de Oekraïense competitie en behaalde twee jaar geleden nog de groepsfase van de Conference League, waar het beide keren verloor van AZ.