Deze jonge talenten krijgen in de voorbereiding de kans bij PSV

Deze jonge talenten krijgen in de voorbereiding de kans bij PSV

23 juli om 11:50

PSV geeft deze voorbereiding volop kansen aan jonge talenten, terwijl het team zich klaarmaakt voor het nieuwe seizoen. Deze week staan drie oefenwedstrijden op het programma, waaronder tegen FC Eindhoven en Valencia. Woensdag begint PSV met een duel tegen stadgenoot FC Eindhoven in het Philips Stadion.

Trainer Peter Bosz test verschillende opstellingen en geeft jongere spelers daarin de mogelijkheid om zich te bewijzen. Tygo Land is een daarvan. Door de afwezigheid van Jerdy Schouten en Joey Veerman, krijgt Land de kans om zich te laten zien. Het is de verwachting dat hij ook tijdens het seizoen kansen zal krijgen, vooral bij blessures of schorsingen van andere spelers.

Naast Land heeft Bosz ook Wessel Kuhn aan de selectie toegevoegd. De zeventienjarige verdediger trainde deze zomer met Jong PSV, maar mag zich nu bij het eerste team laten zien. Kuhn vervangt Michael Bresser, die afgelopen weekend geblesseerd raakte tegen SC Paderborn. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Zaterdag speelt PSV tegen Valencia, waarbij de basisspelers in actie komen om klaar te zijn voor de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord. Of Schouten en Veerman dan beschikbaar zijn, is nog onduidelijk. Tegen FC Eindhoven zullen vooral de jonge talenten zoals Land en Kuhn zich moeten bewijzen voor de ogen van 24.000 toeschouwers.