'Deze jonge Nederlandse verdediger maakt een transfer naar de Premier League'

'Deze jonge Nederlandse verdediger maakt een transfer naar de Premier League'
23 juli om 13:48

Dean Huijsen, de negentienjarige verdediger van Juventus, lijkt op weg naar de Premier League. Bournemouth heeft serieuze interesse getoond in het jonge talent, volgens de Italiaanse transferexpert Alfredo Pedullà.

Huijsen is door Juventus buiten de selectie gelaten voor het trainingskamp in Duitsland, wat wijst op een naderend vertrek. Tiago Pinto, de directeur voetbal van Bournemouth, wil de Nederlander-Spanjaard naar Engeland halen. Pinto kent Huijsen nog van zijn tijd bij AS Roma, waar hij de verdediger al eens huurde van Juventus. Nu zet hij in op een definitieve overstap naar Bournemouth.

Huijsen is eerder in verband gebracht met Bundesliga-clubs als Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund en VfB Stuttgart. Paris Saint-Germain toonde ook interesse, maar heeft nog geen concrete stappen ondernomen vanwege andere prioriteiten.

Huijsen zelf wil graag naar Engeland en Juventus vraagt ongeveer 25 miljoen euro voor hem. Deze transfer zou een belangrijke stap zijn in Huijsens carrière, die zijn zinnen heeft gezet op een toekomst in de Premier League.