Volgens De Telegraaf wil Panathinaikos Owen Wijndal van Ajax huren

'Ajax kan Wijndal aan club verhuren die het mogelijk in EL-voorronde gaat treffen'

23 juli om 17:56
Laatste update: 23 juli om 18:05

Panathinaikos heeft zich bij Ajax gemeld om Owen Wijndal voor een jaar te huren, zo meldt De Telegraaf. De Grieken komen op een bijzonder moment, aangezien de loting maandag nog uitwees dat zij mogelijk de tegenstander worden van de Amsterdammers in de derde voorronde van de Europa League.

Volgens de ochtendkrant ziet Ajax het wel zitten om Wijndal een jaar van de hand te doen, maar staat de speler daar zelf niet voor open. Dat geeft aan ‘hoe hoog de financiële Amsterdamse nood is’, zo klinkt het. Het salaris van de voormalig speler van AZ zou zwaar op de begroting drukken. 

Waar Wijndal wel voor op moet passen, is dat hij niet op het derde plan komt. De Telegraaf weet dat Francesco Farioli in Jorrel Hato de eerste linksback ziet en dat Youri Baas daar dan achter zou moeten komen. Wijndal werd vorig seizoen al verhuurd aan Royal Antwerp FC. Borna Sosa zou ook naar een andere club mogen uitkijken.

De kans is dus zeer klein dat Wijndal voor Panathinaikos zou gaan spelen. Mocht dat wel gebeuren, dan treft hij zijn werkgever mogelijk alweer snel. Als zowel Ajax als Panathinaikos de tweede voorronde van de Europa League overleeft, dan treffen zij elkaar in de derde voorronde van het toernooi.