Transferbalans: deze ploegen gaven al het meest uit aan nieuwe spelers

Transferbalans: deze ploegen gaven al het meest uit aan nieuwe spelers

31 augustus om 08:10
Laatste update: 31 augustus om 08:18

De transferperiode is in volle gang en menig club gaf al aardig wat centen uit. VoetbalNieuws maakt een tussenbalans op en vertelt je welke ploegen al het meeste uitgaven op de transfermarkt.

Zowel in binnen als buitenland is de transfermarkt geopend. De Nederlandse topploegen gaven al aardig wat centen uit, maar dat is niets vergeleken met enkele buitenlandse ploegen. PSV staat momenteel op plek 75 met 24,5 miljoen euro aan uitgaves en is daarmee de hoogste Nederlandse club.

Welke ploegen gaven tot nu toe het meeste uit?

Ditmaal geen Real Madrid, Manchester City of FC Barcelona, maar Chelsea. De Londense topclub weet aardig te smijten met miljoenen en de selectie puilt aardig uit. 261 miljoen euro werd onder meer uitgegeven aan Pedro Neto (60 miljoen euro) en Joao Felix (52 miljoen euro). Brighton & Hove Albion heeft zich in de laatste dagen omhoog gewerkt en staat op twee in de lijst. Zij kochten onder meer Yankubah Minteh voor 35 miljoen euro en Mats Wieffer voor dertig miljoen euro. In totaal gaf de club 231,2 miljoen euro uit. 

De derde plaats is in handen van Manchester United. Zij betaalden deze transferperiode bijna zeventig miljoen euro voor Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui en betaalden eerder al bijna veertig miljoen euro voor Joshua Zirkzee en 62,5 miljoen euro voor de Fransman Leny Yoro. In totaal gaven The Red Devils 214,5 miljoen euro uit. Op plaats vier zien we Atlético Madrid dat onder meer 75 miljoen euro op tafel legde voor topschutter Julian Álvarez. De vijfde plek is in handen van Aston Villa. De Engelse Champions League-deelnemer betaalde al miljoenen voor Amadou Onana (59 miljoen euro) en Ian Maatsen (44,5 miljoen euro).

Deze ploegen gaven al het meest uit aan inkomende transfers:
Chelsea: 261,0 miljoen euro
Brighton & Hove Albion: 231,2 miljoen euro
Manchester United: 214,5 miljoen euro
Atlético Madrid: 185,0 miljoen euro
Aston Villa: 176,2 miljoen euro
Paris Saint-Germain: 169,9 miljoen euro
Juventus: 162,8 miljoen euro
SSC Napoli: 149,5 miljoen euro
Tottenham Hotspur: 148,9 miljoen euro
West Ham United: 144,4 miljoen euro