'Amrabat hard op weg naar Turkse topclub na Manchester United-exit'

'Amrabat hard op weg naar Turkse topclub na Manchester United-exit'

27 augustus om 20:40

Sofyan Amrabat lijkt op weg naar een transfer naar Fenerbahçe. Volgens transferjournalist Gianluca Di Marzio zijn de gesprekken tussen Fiorentina en de Turkse club in een vergevorderd stadium.

Amrabat heeft naar verluidt al aangegeven open te staan voor de overstap naar Turkije. De clubs werken momenteel aan de details van de deal, waarbij gedacht wordt aan een huurconstructie met een verplichte koopoptie voor ongeveer 15 miljoen euro. De onderhandelingen verlopen voorspoedig, en de partijen zijn aanzienlijk dichter bij een akkoord dan eerder op de dag, aldus Di Marzio. 

De middenvelder speelde vorig seizoen op huurbasis voor het Manchester United van Erik ten Hag. Hoewel Ten Hag vaker dan vooraf verwacht een beroep deed op de international van Marokko lichtte United de koopoptie niet, waardoor Amrabat terugkeerde naar Fiorentina. 

Amrabat brak in 2015 door bij FC Utrecht en werd twee jaar later door Feyenoord overgenomen. Bij de Rotterdammers schipperde de speler tussen bank en basis waarna Club Brugge hem oppikte. Na een tussenperiode bij Hellas Verona maakte Amrabat in 2020 de overstap naar Florence, waar hij definitief doorbrak in de Serie A