Vitesse-directeur Reijntjes: 'Schuld bedraagt zes miljoen euro, problemen met Franke'

Vitesse-directeur Reijntjes: 'Schuld bedraagt zes miljoen euro, problemen met Fran
23 juli om 20:44

Vitesse heeft geen sluitende begroting ingediend bij de beroepscommissie van de KNVB, vertelt ad interim directeur Edwin Reijntjes. De Arnhemmers kregen daardoor uitstel tot eind juli. VoetbalNieuws zet de uitspraken van de bestuurder op een rij en praat je bij over de problemen.

Het verhaal is bekend. Vitesse beschikt nog altijd niet over een licentie om komend jaar actief te zijn binnen het betaald voetbal. Op de clubkanalen geeft Reijntjes uitleg over de problemen en waar de Arnhemmers nog tegenaan lopen. Het tekort bedraagt momenteel nog zes miljoen euro.

Wat zegt Reijntjes over de problemen bij Vitesse?

De interim algemeen directeur legt op de clubkanalen uit hoe het kan dat Vitesse geen sluitende begroting heeft ingediend, een eis van de KNVB. De beoogde aandeelhouder Guus Franke zou het schuldbedrag op zich nemen, maar tot op heden stuit Vitesse op het probleem dat hij nog geen aandeelhouder kan worden en dat dat in de nabije toekomst ook niet veranderd. Hierdoor wil Franke de aandelen nog niet overnemen omdat hij anders mogelijk achterblijft met een schuld.

Reijntjes legt het verder uit. "Daarmee viel een stuk zekerheid weg en moesten wij kijken naar andere oplossingen die meer tijd kosten. Kijk, in die zes miljoen zitten ook veel kosten uit het vorige seizoen. Het tekort op basis van de operationele activiteiten is een stuk minder, tussen de een en twee miljoen." De problemen met de bankrekening bij de ING en accountant BDO zijn wel opgelost. "Daar hebben we afspraken mee gemaakt, dus dat is opgelost. Het grote probleem, is echt de begroting."

Volgens Reijntjes is het van belang dat de licentie binnen is, want dan komt er vanuit allerlei kanten geld binnen. "Het belangrijkste is dat we de salarissen en de loonbelasting kunnen betalen. Als er een positief oordeel wordt geveld over de licentie, dan komt er geld los. Dan kunnen we de seizoenkaartverkoop opstarten, sponsoren aanschrijven, et cetera. Tot die tijd staat het stil en dat staat het al weken. Dat is killing."