En-Nesyri naar Fenerbahçe voor recordbedrag

Mourinho krijgt zijn zin: duurste inkomende transfer ooit voor Fenerbahçe een feit

23 juli om 22:05
Laatste update: 24 juli om 06:47

Youssef En-Nesyri maakt voor twintig miljoen euro de overstap van Sevilla naar Fenerbahçe. Dit maakt hem de duurste inkomende transfer in de geschiedenis van het Turkse voetbal.

José Mourinho heeft wederom zijn stempel gedrukt op de transfermarkt. De Turkse grootmacht Fenerbahçe heeft de Marokkaanse spits Youssef En-Nesyri overgenomen van Sevilla voor een bedrag van twintig miljoen euro. Dit maakt En-Nesyri de duurste inkomende transfer in de historie van de Süper Lig. Transferspecialist Fabrizio Romano bevestigde dinsdag dat Sevilla ongeveer twintig miljoen euro ontvangt voor de spits.

Fenerbahçe beschikt al over bekende spitsen zoals Edin Dzeko en Cenk Tosun, maar de club wil nieuwbakken hoofdtrainer Mourinho graag van extra kwaliteit voorzien. Dit transferbedrag overtreft het vorige record van Galatasaray, die in 2000 de Braziliaan Jardel voor zeventien miljoen euro van FC Porto overnam.

Met de transfer komt er een einde aan de vierenhalf jaar durende periode van En-Nesyri bij Sevilla. Hij speelde 196 officiële wedstrijden voor de club en scoorde daarin 73 doelpunten en gaf 7 assists. Voor de nationale ploeg van Marokko heeft En-Nesyri in 73 interlands 20 keer gescoord.