'Ajax streeft naar terugkeer Eriksen, United stelt harde transfervoorwaarden'

'Ajax streeft naar terugkeer Eriksen, United stelt harde transfervoorwaarden'

24 juli om 16:05
Laatste update: 24 juli om 16:10

Volgens de Engelse journalist Sam C heeft Ajax interesse in het terughalen van Christian Eriksen. De 32-jarige Deen, die momenteel nog onder contract staat bij Manchester United, zou verhuurd kunnen worden met een optie tot koop.

Een permanente transfer zou ook tot de mogelijkheden behoren, maar dan moet er eerst onderhandeld worden. Sam C benoemt tevens een ander belangrijk aspect. Ajax moet namelijk eerst spelers zien te verkopen, alvorens Eriksen eventueel terug naar de Arena kan worden gehaald.

Het contract van Eriksen bij United loopt aan het einde van het seizoen af, waardoor het logisch is dat de club nog geld aan hem wil verdienen. In de zomer van 2022 werd hij door The Red Devils transfervrij overgenomen van Brentford. Tot dusver speelde Eriksen 72 officiële wedstrijden voor United, waarin hij drie keer scoorde en dertien assists gaf.

Eriksen begon zijn profcarrière in 2010 bij Ajax en spreekt ook goed Nederlands. In 2013 maakte hij een toptransfer naar Tottenham Hotspur. Met de Amsterdammers werd hij driemaal landskampioen en eenmaal bekerwinnaar.