Vermoedelijke opstelling Ajax tegen FK Vojvodina in de voorronde Europa League

Vermoedelijke opstelling Ajax: Farioli's debuutelf tegen FK Vojvodina

25 juli om 08:31
Laatste update: 25 juli om 08:31

Ajax begint het nieuwe seizoen donderdag officieel met de eerste wedstrijd in de tweede voorronde van de Europa League tegen FK Vojvodina. Na de voorbereiding maakt de Italiaanse trainer Francesco Farioli zijn debuut als hoofdtrainer van de Amsterdamse club. Met drie voorrondewedstrijden voor de boeg moet Ajax zich bewijzen om de groepsfase van het Europese toernooi te bereiken. VoetbalNieuws neemt de vermoedelijke opstelling van de Amsterdammers met je door!

Vermoedelijke opstelling Ajax

Onder de lat lijkt de ervaren Remko Pasveer te starten. Hoewel Farioli hierop tijdens de persconferentie nog geen bevestiging gaf, lijkt Pasveer de voorkeur te krijgen boven Diant Ramaj. Dat besluit heeft geleid tot onvrede onder andere doelmannen, zoals Gerónimo Rulli en Jay Gorter, die mogelijk overwegen te vertrekken.

In de verdediging maakt de 18-jarige Dies Janse naar verwachting zijn debuut in het centrum naast Josip Sutalo. Janse, afkomstig uit Zeeland, liet een sterke indruk achter in de voorbereiding. Op de vleugelverdedigerposities zien we Devyne Rensch en Jorrel Hato.

Het middenveld wordt geleid door de nieuwe aanvoerder Jordan Henderson, die de aanvoerdersband overneemt van Steven Bergwijn. Kenneth Taylor en Kian Fitz-Jim vullen het middenveld aan. Voorin speelt Steven Berghuis, die volledig fit is, samen met de snelle Carlos Forbs en Chuba Akpom in de spitspositie. Bergwijn geniet momenteel nog van zijn vakantie, net als Brian Brobbey. Beide heren keren maandag pas terug, omdat ze nog met Oranje deelnamen aan de halve finale van het EK en rust krijgen.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Sutalo, Janse, Hato; Henderson, Taylor; Berghuis, Fitz-Jim, Forbs; Akpom.

De aftrap van de wedstrijd tegen FK Vojvodina is om 20.30 uur in de Johan Cruijff Arena. Fans kunnen de wedstrijd live volgen op Ziggo Sport. Een week later staat de return op het programma in Servië.