Højlund maakt zijn keuze: met dit rugnummer zal Zirkzee voor United spelen

Welk rugnummer heeft Joshua Zirkzee bij Manchester United?
24 juli om 20:20

Rasmus Højlund heeft zijn keuze gemaakt bij Manchester United en dus weet ook Joshua Zirkzee waar hij aan toe is. De Nederlander was afhankelijk van de Deen voor zijn rugnummer. Welk rugnummer krijgt Zirkzee? VoetbalNieuws.nl legt je het uit.

Eerder was al duidelijk dat Zirkzee bij zijn nieuwe club de keuze had tussen twee nieuwe rugnummers. In het programma Matchday zei hij: "Dat hangt een beetje af van Rasmus Højlund. Hij zit er al en is ook een spits. Nummer 9 is vrij, maar ja... Hij heeft 11, dus ik kan me voorstellen dat hij nu nummer 9 wil. In dat geval neem ik 11. Bij Bologna had ik ook 11, dus dat maakt me niet zoveel uit." De Deen heeft nu zijn keuze gemaakt.

Met welk rugnummer gaat Zirkzee spelen?

Højlund zal komend seizoen rugnummer elf verruilen voor nummer negen. Daarmee betekent dat automatisch dat Zirkzee volgend seizoen te zien zal zijn met zijn oude rugnummer. Ook bij Bologna had de Nederlander nummer elf. Højlund zal in de voetsporen gaan treden van onder andere: Romelu Lukaku, Anthony Martial, Zlatan Ibrahimović, Dimitar Berbatov, Paul Scholes en Sir Bobby Charlton. Bij Man United droeg Ryan Giggs nummer elf voor meer dan tien seizoenen. Zirkzee zal dus in zijn voetsporen treden.