Dit land won het vaakst goud bij het Olympische voetbaltoernooi voor vrouwen

Welk land won het vaakst goud bij het Olympische vrouwen voetbaltoernooi?
10 augustus om 16:15
Laatste update: 10 augustus om 16:15

Brazilië en de Verenigde Staten strijden om de gouden medaille op de Olympische Spelen. Pas sinds 1996 staat het vrouwenvoetbal op de agenda, maar het kent veel verschillende winnaars. Welk land won het vaakst goud bij de vrouwen? VoetbalNieuws.nl geeft je antwoord.

Na spannende halve finales tussen de Verenigde Staten en Duitsland en Brazilië en Spanje kwamen de USA en Brazilië naar buiten als winnaars. In een voetbalgevecht met zes doelpunten versloegen de Goddelijke Kanaries Spanje met 4-2 en Sophia Smith werd de grote heldin aan de kant van de Amerikanen door in de verlenging de enige treffer van de wedstrijd te scoren. Daarmee is er nog altijd kans dat de recordkampioen nog één extra gouden medaille pakt.

Het was ongelofelijk spannend tijdens de Olympische Spelen van Tokyo in 2020. Zweden en Canada moesten het samen uitvechten in de Gold Medal Match, maar dwongen elkaar tot het uiterste. Canada trok aan het langste eind en is daarmee de huidige titelverdediger van het toernooi. Het was de eerste keer dat de Canadezen een medaille wonnen bij het voetballen voor vrouwen, maar sinds 1996 is de Verenigde Staten de absolute recordkampioen. Zij wonnen van de zeven eerder gespeelde toernooien vier keer goud.