Woeste Argentijnen dienen klacht in na chaos op Spelen, ook Messi reageert

Woeste Argentijnen dienen klacht in na chaos op Spelen, ook Messi reageert

25 juli om 07:55

De Argentijnse voetbalbond heeft een klacht ingediend bij de FIFA na de tumultueuze openingswedstrijd tegen Marokko op de Olympische Spelen. In de blessuretijd maakte Argentinië de gelijkmaker, maar deze werd pas na uren afgekeurd. Marokko won met 2-1.

Het duel tussen Argentinië en Marokko eindigde woensdagmiddag in chaos nadat de gelijkmaker van Christian Medina werd afgekeurd. Na de goal bestormden Marokkaanse fans het veld, wat leidde tot een onderbreking van twee uur. Toen de wedstrijd werd hervat, bleek de treffer afgekeurd wegens buitenspel. Argentinië verloor uiteindelijk met 2-1.

De Argentijnse bondscoach Javier Mascherano noemde de situatie een schandaal. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt", zei hij. Ook Lionel Messi reageerde op Instagram en noemde het incident "bizar". De Argentijnse spelers werden bovendien bekogeld met vuurwerk, wat de chaos compleet maakte.

De FIFA wordt nu opgeroepen om actie te ondernemen. De organisatoren van de Spelen willen de oorzaken van het incident onderzoeken en passende maatregelen nemen om herhaling te voorkomen.