Wie is Paul Simonis, de trainer die René Hake opvolgt bij Go Ahead Eagles?

Wie is Paul Simonis, de nieuwe trainer van Go Ahead Eagles?
25 juli om 08:55

Paul Simonis, geboren op 14 februari 1985 in Voorburg, is de nieuwe hoofdtrainer van Go Ahead Eagles. De 39-jarige coach heeft een contract van twee jaar ondertekend bij de Deventer club, waarmee hij terugkeert naar een vertrouwde omgeving. Simonis was eerder tussen 2020 en 2022 assistent-trainer bij Go Ahead Eagles, onder leiding van Kees van Wonderen. VoetbalNieuws schetst een portret van zijn persoon.

Wie is Paul Simonis?

Tijdens zijn eerdere periode bij Go Ahead Eagles werkte Simonis met veel plezier samen met de spelers en stafleden. Bekende gezichten zoals Mats Deijl, Gerrit Nauber, en Joris Kramer kent hij nog uit die tijd. Ook stafleden zoals Frank Berghuis en Tristan Berghuis zijn gebleven, wat Simonis een vertrouwd gevoel geeft bij zijn terugkeer. Zijn tijd als assistent heeft hem veel geleerd over de club en haar cultuur, wat hem nu goed van pas komt in zijn nieuwe rol als hoofdtrainer.

Voor zijn aanstelling bij Go Ahead Eagles werkte Simonis als assistent-trainer bij sc Heerenveen. Hij beschouwt Kees van Wonderen als zijn mentor en klankbord, en onder diens vleugels heeft hij zich verder ontwikkeld als trainer. Van Wonderen beschrijft Simonis als energiek, loyaal en plichtsgetrouw. Die eigenschappen maken hem volgens Van Wonderen geschikt voor het hoofdtrainerschap, iets wat Simonis zelf ook nu vol vertrouwen aangaat.

Simonis volgt René Hake op, die naar Manchester United vertrok om assistent te worden van Erik ten Hag. Technisch manager Paul Bosvelt benadrukte de ambitie van Simonis en zijn goede kennis van de club. Hoewel er aanvankelijk gedacht werd aan een ervaren trainer, koos Go Ahead Eagles uiteindelijk voor Simonis vanwege zijn kennis van de club en zijn visie om voort te borduren op de huidige basis.

Simonis gaat Europa in met Go Ahead Eagles

Met zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer tegen het Noorse SK Brann, staat Simonis direct voor een vuurdoop in de Conference League. De korte voorbereidingstijd is een uitdaging, maar Bosvelt is ervan overtuigd dat Simonis, met zijn kennis van de club, de geschikte persoon is om deze taak succesvol te volbrengen. Go Ahead Eagles speelde in 2015 voor het laatst Europees voetbal. De club moet drie rondes zien te overleven om de groepsfase te bereiken.

In onderstaande video zie je een interview van Simonis met de clubmedia van Go Ahead.