'Mazraoui gaat vertrekken bij Bayern en trekt richting de Premier League'

Noussair Mazraoui vertrekt richting West Ham United
25 juli om 12:35

Noussair Mazraoui gaat een overstap maken richting de Premier League. Bayern München en West Ham United zijn er volgens Duitse media uit over een transferbedrag. Daarmee trekt hij na twee seizoenen de deur van de Bundesliga achter zich dicht.

'FC Bayern en West Ham hebben een akkoord bereikt om Noussair Mazraoui te contracteren', schrijft de goed ingelichte Duitse journalist Florian Plettenberg van Sky Sports Deutschland op X. Er zal zo rond de 15.5 miljoen euro direct betaald worden en rond de vier miljoen euro in bonussen in het verschiet liggen voor Der Rekordmeister. West Ham United en Mazraoui zouden ook al rond zijn.

Tijdens de transferzomer van 2022 maakte Mazraoui de overstap van Ajax richting Duitsland. Hij tekende een contract tot medio 2026, maar mag nu dus vertrekken. Er waren meedere clubs geïnteresseerd, want ook Manchester United zou oren hebben naar een transfer. Erik ten Hag zou graag herenigd worden met zijn oud-pupil, maar daar lijkt het niet van te gaan komen.

Daarmee is Mazraoui de eerste Bayern speler die de overstap maakt richting de Premier League. Ook Matthijs de Ligt staat in serieuze belangstelling van een transfer richting The Red Devils, maar die deal is nog altijd niet rond. Mazraoui speelde uiteindelijk 55 wedstrijden voor Bayern. Hij scoorde daarin één keer en gaf negen assists.