Simonis klaar voor debuut als trainer van Go Ahead Eagles: "Gaf een goed gevoel"

Simonis klaar voor debuut als trainer van Go Ahead Eagles:
25 juli om 18:13
Laatste update: 25 juli om 18:23

Paul Simonis zit donderdag voor het eerst officieel op de bank als hoofdtrainer van Go Ahead Eagles in het Conference League-duel met SK Brann. Tegen Ziggo Sport zegt de trainer geen gemakkelijke wedstrijd te verwachten. 

De aanloop naar het Europese duel voor Go Ahead Eagles duurde lang voor de nieuwe trainer van de Deventenaren. "We hebben gisteren een lange dag gehad. Na de training ging ik nog eventjes sporten en thuis viel ik als een blok in slaap", antwoordt de coach op de vraag hoe hij toeleefde naar het duel. 

Simonis zal bij Go Ahead niet veel veranderen ten opzichte van zijn voorganger, René Hake. "Go Ahead heeft de afgelopen vier jaar gebouwd en we gaan daarop verder. Afgelopen seizoen was het zelfs nog beter. We gaan daarop verder. We hebben nagenoeg dezelfde spelersgroep en dat voelt vertrouwd."

Hoewel het Europese duel belangrijk is, tilt Simonis niet te zwaar aan de wedstrijd tegen Brann. "Ik zit er positief in. Deze wedstrijd is belangrijk, maar het seizoen is lang. Als wij onverhoopt nog niet klaar waren voor deze wedstrijd, is er geen man overboord. Dat snappen wij allemaal en zij (SK Brann, red.) zitten middenin de competitie."

De oefenwedstrijd tegen Genk, die Go Ahead won met 1-2, geeft Simonis vertrouwen in zijn team. "De wedstrijd tegen Genk gaf een goed gevoel. Geweldig hoe het team dat de hele westrijd heeft volgehouden. Normaal zijn wij de underdog, maar wij spelen thuis, dus ik zeg niet dat wij vanavond de underdog zijn. We gaan er vol voor."