Dit zegt Arne Slot over het gebrek aan inkomende transfers bij Liverpool

Dit zegt Arne Slot over het gebrek aan inkomende transfers bij Liverpool

25 juli om 20:15

Arne Slot maakt zich geen zorgen over het uitblijven van transfers bij Liverpool. De trainer verwacht dat er later in de transferperiode zaken zullen worden gedaan. Slot heeft nog geen eerste aanwinst weten te strikken sinds hij het stokje overnam van Jürgen Klopp, maar blijft in nauw contact met technisch directeur Richard Hughes.

Tijdens een persconferentie in Pittsburgh, waar Liverpool vrijdag tegen Real Betis speelt, zei Slot: "Het belangrijkste doel is om met deze spelers te werken. Natuurlijk is het een nadeel dat veel van hen er nog niet zijn vanwege het EK en de Copa America. Het positieve daarvan is dat het een ideale manier is om jongere spelers speeltijd te geven. De normen zijn echt hoog als het gaat om het aantrekken van nieuwe spelers omdat we al een goed team hebben."

Slot benadrukt dat het lastig is om de juiste spelers te vinden die beschikbaar zijn en het niveau van de huidige selectie kunnen evenaren of verbeteren. "Richard werkt hier harder aan dan ik en houdt me op de hoogte. Als er nieuws is, zullen we dat melden. We hebben al een goed team waar ik blij mee ben, maar het zou ons allemaal verrassen als we geen nieuwe spelers binnenhalen. Dat zal waarschijnlijk uiteindelijk gebeuren, maar voor nu wachten we tot onze spelers terugkomen en op de juiste aanwinsten."

Liverpool mist tijdens de voorbereiding nog de nodige spelers. Diogo Jota zal zich donderdag bij de selectie voegen in Pittsburgh, maar zal nog niet spelen tegen Real Betis. Ibrahima Konaté en Ryan Gravenberch sluiten zich aan bij het team in Philadelphia voor het tweede deel van de tour. Alisson, Trent Alexander-Arnold, Joe Gomez, Virgil van Dijk, Cody Gakpo, Alexis Mac Allister, Darwin Núñez en Luis Díaz missen de gehele Amerikaanse tour en beginnen hun voorbereiding in Kirkby.

Andy Robertson is wel mee op reis, maar wordt niet verwacht in actie te komen vanwege een enkelblessure die hij tijdens het EK opliep. Slot: “Hij is nog niet volledig fit. We verwachten dat hij volledig fit is misschien net na het einde van de tour. Hij had een kleine blessure tijdens het EK en daarna moest hij daarvan herstellen.”