De Boer kritisch op Ajacied: "Hij heeft peper in zijn reet nodig"

De Boer kritisch op Ajacied: "Hij heeft peper in zijn reet nodig"

25 juli om 21:50

Ronald de Boer heeft zich in de rust van het duel tussen Ajax en Vojvodina uitgelaten over Christian Rasmussen. De jongeling mocht verrassend genoeg in de basis beginnen, maar kan de analist nog niet altijd bekoren. 

"Bij vlagen speeldde hij goed", aldus De Boer over het talent. Hij heeft een vlammend schot met zijn linkerbeen, dat kan echt uit het niets komen. Hij is heel snel, hij moet veel meer zijn snelheid gebruiken." Toch is de analist van Ziggo Sport niet over alles tevreden bij de aanvaller. "Ik vind dat hij nog veel meer zijn snelheid en kracht moet gebruiken. Af en toe bij vlagen zie ik het, maar dat is nog veel te weinig. Hij heeft een beetje peper in zijn reet nodig. Als je dat altijd maar weer moet herhalen, dan zit het er waarschijnlijk niet in."

Kenneth Taylor maakte op De Boer de meeste indruk bij Ajax, maar ook de middenvelder heeft nog veel te ontwikkelen volgens de analist. "Hij doet geniale dingen, maar ook af en toe onbeschrijfelijke dingen, zoals dom balverlies of een bal die hij van zijn voet laat springen. Dat hoort nog een beetje bij Kenneth, dat moet eruit. Als je dat eruit haalt, dan is hij een hele waardevolle speler voor Ajax."