Dit zegt Farioli over de keeperskwestie van Ajax en zijn keuze voor Pasveer

Dit zegt Farioli over de keeperskwestie van Ajax en zijn keuze voor Pasveer

25 juli om 21:30
Laatste update: 25 juli om 21:22

De keuze van Francesco Farioli om Remko Pasveer als eerste doelman op te stellen is niet permanent. Dat verklaarde de trainer van Ajax in een interview met Ziggo Sport voorafgaand aan de Europa League-voorrondewedstrijd tegen FK Vojvodina. Pasveer staat onder de lat vanwege zijn leiderschap en persoonlijkheid.

Volgens Farioli is de keuze voor Pasveer de beste voor nu. "Ik probeer een zo sterk mogelijk elftal op te stellen, dat in balans is. Remko brengt leiderschap en persoonlijkheid, dat hebben we nodig op het veld," aldus Farioli. De trainer benadrukt dat deze keuze niet definitief is en dat de situatie komende week opnieuw bekeken wordt.

Diant Ramaj, die vorig seizoen een goed debuut kende bij Ajax, heeft zijn plek moeten afstaan aan de veertigjarige Pasveer. Farioli benadrukt dat Ramaj professioneel heeft gereageerd op de beslissing. "We hebben een transparant gesprek gehad. Hij is erg professioneel en heeft mijn keuze geaccepteerd. Geen speler is blij als hij niet speelt, maar zijn reactie op de training is geweldig."

Steven Berghuis is niet fit genoeg bevonden voor een basisplek. "Bij Berghuis zijn we een proces gestart waarbij we hoopten dat hij vandaag kon spelen, maar we hebben het gevoel dat hij nog niet helemaal klaar is. We willen hem zo snel mogelijk op het veld hebben, maar niets overhaasten."