Feyenoord laat oud-huurling definitief vertrekken naar Excelsior

'Feyenoord laat oud-huurling definitief vertrekken naar Excelsior'
26 juli om 18:03
Laatste update: 26 juli om 18:03

Lennard Hartjes maakt definitief de overstap van Feyenoord naar Excelsior. Vrijdagochtend meldde 1908.nl het al, maar nu heeft Excelsior de transfer wereldkundig gemaakt. De 21-jarige middenvelder speelde vorig seizoen al op huurbasis voor de Kralingers.

Hartjes, die sinds 2015 deel uitmaakte van de Feyenoord-jeugdopleiding, heeft nu dus een permanente transfer naar Excelsior gemaakt. Eerder speelde hij in de jeugd van Spijkenisse en Sparta Rotterdam. Afgelopen vrijdag was hij al aanwezig bij de oefenwedstrijd van Excelsior tegen Heracles in Delden.

Feyenoord ontvangt naar verluidt een lichte transfervergoeding en een aanzienlijk doorverkooppercentage bij de overgang van Hartjes. De middenvelder, die tot medio 2025 onder contract stond bij Feyenoord, kreeg onlangs te horen dat hij op zoek mocht naar een nieuwe uitdaging. Hoewel hij opties had in België, Zweden en Duitsland, koos hij ervoor om in Nederland te blijven en voor Excelsior te spelen.

Hartjes kampte vorig seizoen al vroeg met een zware blessure tijdens zijn huurperiode bij Excelsior. Nu hij volledig hersteld is, heeft hij zich opnieuw aangesloten bij de selectie van trainer Ruben den Uil.