Dit zegt Te Kloese over de status van Feyenoord ten opzichte Ajax

Dit zegt Te Kloese over de status van Feyenoord ten opzichte Ajax
25 juli om 18:50

Dennis te Kloese wil niet uitspreken dat Feyenoord verder is dan Ajax. Vorig seizoen pakte Feyenoord liefst 28 punten meer dan de aartsrivaal, die ook voor komend seizoen voorzichtig inzet met de derde plaats als doelstelling. Toch spreekt Te Kloese met respect over Ajax en wil hij zich vooral richten op Feyenoord.

De algemeen en technisch directeur van Feyenoord erkent dat zijn club grote stappen heeft gemaakt. "Ik vind het moeilijk om ons met PSV en Ajax te vergelijken. Met alle respect, maar het zijn andere clubs." Hij benadrukt dat Feyenoord nog veel werk te doen heeft. "We moeten niet denken dat we er al zijn, verre van. Er liggen nog dossiers waar we met zijn allen hard aan moeten trekken. Buiten het feit dat we heel blij zijn hoe het gaat, moeten we wel met onze voeten op de grond blijven staan."

In een interview met ESPN krijgt Te Kloese de vraag of Feyenoord Ajax voorbij is. "Ik vind het ook zo broos, want dan ga ik nu roepen dat wij er ver voorbij zijn. Dat is gewoon niet zo. Ik denk dat Ajax goede mensen heeft die de boot in het juiste vaarwater kunnen krijgen. Laten wij gewoon lekker met onszelf bezig zijn en ons daar druk over maken." De directeur geeft aan dat Ajax, ondanks recente problemen, nog steeds sterke mensen heeft, zoals technisch directeur Alex Kroes.

Te Kloese werkte onlangs aan de contractverlenging van Thomas Beelen, die woensdag werd bevestigd. Over toekomstige verlengingen zegt hij: "We zijn altijd aan het analyseren welke spelers voor de toekomst een goede basis voor Feyenoord kunnen vormen. Op dit moment zijn we met niemand actief in gesprek, maar we staan wel in contact met alle zaakwaarnemers."Kloese benadrukt dat het harde werken en de bescheidenheid van Feyenoord past bij de identiteit van de club.