'Feyenoord in gesprek met Brighton over Argentijnse vervanger van Minteh'

'Feyenoord in gesprek met Brighton over Argentijnse vervanger van Minteh'

26 juli om 14:14
Laatste update: 26 juli om 14:38

Feyenoord is in onderhandeling met over een mogelijke huurtransfer van Facundo Buonanotte. Dat meldt 1908.nl. De Argentijnse middenvelder, die wordt geschat op achttien miljoen euro, moet de vertrokken Yankuba Minteh vervangen en een extra optie bieden op het aanvallende middenveld.

Eerder verkocht Feyenoord al spelers aan Brighton, waaronder Mats Wieffer voor dertig miljoen euro. De 19-jarige Buonanotte, die vorig jaar overstapte naar de Premier League, zou een huurconstructie met mogelijk een optie tot koop krijgen. De Rotterdammers willen zijn positie dubbel bezet hebben in aanloop naar de Champions League en andere competities. Buonanotte heeft tot dusver al twee interlands gespeeld voor het Argentijnse elftal.

Feyenoord moet eerst ruimte maken door spelers te verkopen. Dit seizoen vertrokken onder andere Mats Wieffer, Ramon Hendriks, en Ilias Sebaoui. Ook spelers als Shiloh 't Zand en Thomas van den Belt staan op de nominatie om te vertrekken. Naast Buonanotte, onderzoekt de club ook de mogelijkheden om Jun-ho Bae van Stoke City aan te trekken, maar daar is nog geen bod voor uitgebracht.

Buonanotte heeft tot nu toe veertig wedstrijden in de Premier League gespeeld en heeft vier doelpunten en twee assists op zijn naam staan. Brighton betaalde anderhalf jaar geleden zes miljoen euro voor hem aan Rosario Central.

Update (14.38 uur): 1908.nl voegt aan het nieuws toe dat Feyenoord Buonanotte al enige tijd op de korrel heeft. De Rotterdammers hadden hem in het meest ideale scenario namelijk al willen meenemen op trainingskamp naar Oostenrijk. 'De deal hangt nu in lucht', schrijft het medium, erbij vermeldend dat Feyenoord gaat voor huur met een 'realistische' koopoptie.