Dit is Facundo Buonanotte, de Argentijn in wie Feyenoord grote interesse had

Dit is Facundo Buonanotte, de Argentijn in wie Feyenoord grote interesse had
5 augustus om 19:11
Laatste update: 5 augustus om 19:11

Facundo Valentín Buonanotte, geboren op 23 december 2004 in Rosario, Argentinië, is een veelbelovende speler die zowel als aanvallende middenvelder en vleugelspeler uit de voeten kan. Feyenoord had hem lang op het oog, maar volgens berichtgeving van maandagavond grijpen de Rotterdammers naast zijn komst. Wie is deze speler precies? VoetbalNieuws stelt hem aan je voor!

'Feyenoord toont interesse in Facundo Buonanotte'

Momenteel speelt de negentienjarige Buonanotte voor Brighton & Hove Albion in de Premier League en maakt hij deel uit van het Argentijnse nationale team, waarvoor hij al twee interlands speelde. Buonanotte begon zijn carrière bij Rosario Central, waar hij op tienjarige leeftijd toetrad tot de jeugdopleiding. Hij maakte zijn professionele debuut voor de club op 11 februari 2022 in een wedstrijd tegen Arsenal de Sarandí.

Zijn eerste grote succes kwam op 13 mei 2022, toen hij de winnende penalty scoorde in een Copa Argentina-wedstrijd tegen Sol de Mayo. De volgende dag tekende hij zijn eerste professionele contract. Op 8 juli 2022 scoorde hij zijn eerste doelpunt in de Argentijnse Primera División in een 1-0 overwinning op Sarmiento.

In januari 2023 maakte Buonanotte de overstap naar de Premier League, waar hij voor Brighton & Hove Albion ging spelen. De transfer had een waarde van ongeveer £5,3 miljoen. Hij debuteerde voor Brighton op 4 februari 2023 en maakte zijn eerste doelpunt voor de club op 26 april 2023 in een wedstrijd tegen Nottingham Forest. Tot nu toe heeft hij in de Premier League veertig wedstrijden gespeeld, waarin hij vier doelpunten en twee assists heeft geleverd.

Buonanotte als international van Argentinië

Buonanotte's talent bleef niet onopgemerkt op internationaal niveau. Hij werd opgeroepen voor het Argentijnse nationale team onder 20 voor het Maurice Revello-toernooi in 2022 en opnieuw in januari 2023 voor het Zuid-Amerikaans kampioenschap. Zijn prestaties leverden hem in maart 2023 een oproep op voor het Argentijnse seniorenteam voor vriendschappelijke wedstrijden tegen Panama en Curaçao. Hij maakte zijn debuut voor het seniorenteam op 19 juni 2023 in een 2-0 overwinning tegen Indonesië.

Facundo Buonanotte moet Yankuba Minteh gaan vervangen bij Feyenoord

Feyenoord grijpt naast komst Buonanotte
Feyenoord wil de rechtsbuitenpositite dubbelbezet hebben, maar moet volgens het Algemeen Dagblad op zoek naar alternatieven. Buonanotte lijkt namelijk op weg te zijn naar Southampton, dat roet in het eten gooit voor algemeen en technisch directeur Dennis te Kloese.

Eerder verkocht Feyenoord spelers als Mats Wieffer aan Brighton, wat de relatie tussen de clubs desondanks versterkt. Buonanottes waarde wordt geschat op achttien miljoen euro.

Bekijk hieronder een video met een compilatie van de kwaliteiten van Buonanotte.