'EK-sensatie heeft drie ijzers in het vuur, beslissing moet snel volgen'

'EK-sensatie heeft drie ijzers in het vuur, beslissing moet snel volgen'

26 juli om 18:12

Nico Williams moet binnen enkele uren een beslissing nemen over zijn toekomst, meldt Toni Juanmartí van Sport. De aanvaller overweegt drie opties: naar FC Barcelona, naar Paris Saint-Germain of blijven bij Athletic Bilbao.

Williams geniet momenteel van zijn vakantie in Marbella met Lamine Yamal terwijl hij de knoop probeert door te hakken. Aanvankelijk werd verwacht dat hij al een besluit zou hebben genomen, maar de aanvaller vroeg om meer bedenktijd. De keuze is complex, vooral omdat PSG financieel veel aantrekkelijker is dan Barcelona.  Williams lijkt volgens het Spaanse medium gemotiveerd om naar Barça te gaan, zo blijkt uit signalen van hem en zijn omgeving.

Binnen FC Barcelona heerst er spanning over de keuze van Williams. Optimisten denken dat Williams naar Camp Nou komt, maar realisten vrezen de financiële macht van PSG. Ondanks de inspanningen van Barça kan de club niet concurreren met de financiële mogelijkheden van PSG, die minder last hebben van 'fair play'-regels.

Williams heeft regelmatig hints gegeven op sociale media dat hij een transfer naar Barcelona wel ziet zitten, vooral door zijn band met Lamine Yamal. De gesprekken tussen Deco, technisch directeur van Barcelona, en Williams' zaakwaarnemer Félix Tainta zijn positief, maar nog niet doorslaggevend. De druk vanuit Bilbao en de overtuigingskracht van PSG-trainer Luis Enrique houden de situatie spannend.

Volgens Sport is Barcelona bereid de afkoopsom van 58 miljoen euro voor Williams te betalen. Als Williams voor Barça kiest, is er nog steeds werk aan de winkel om alle voorwaarden rond te krijgen. Bij een eventuele afwijzing van Williams zal Barça zich volledig richten op de komst van Olmo, hoewel ook deze transfer afhankelijk is van het vrijmaken van salariskosten binnen de club.