Dallinga besprak transfer naar Bologna niet met landgenoot en voorganger Zirkzee

Dallinga besprak transfer naar Bologna niet met landgenoot en voorganger Zirkzee
26 juli om 19:20

Thijs Dallinga heeft zijn transfer naar Bologna niet besproken met landgenoot Joshua Zirkzee. Dallinga volgt bij Bologna Zirkzee op en ging op de persconferentie in op zijn eerste weken als speler in Italië.

Dallinga werd deze zomer voor 15 miljoen euro overgenomen van Toulouse en moet bij Bologna Zirkzee doen vergeten, die naar Manchester United vertrok. Ondanks een welkom van Zirkzee op social media, heeft Dallinga geen contact gehad met Zirkzee voordat hij het aanbod van de Italiaanse club accepteerde. "Ik heb niet met Josh gesproken voordat ik hierheen kwam", zei de spits tijdens een persconferentie op vrijdag. "Ik ken hem omdat ik een paar keer met hem heb gespeeld voor het nationale team. Ik ken hem een beetje, maar ik heb dit keer niet met hem gesproken voordat ik hierheen kwam."

Dallinga verwacht veel van zijn overstap naar Bologna. "De Italiaanse competitie is een grote competitie met veel geschiedenis. "Natuurlijk is het belangrijkste om doelpunten te maken en actief te zijn in balbezit. Maar ook actief zijn in de verdediging, hoog druk zetten en agressief zijn in duels", aldus de spits.

Op het persmoment gaat het niet alleen over wat Bologna hem kan bieden, maar ook wat de spits van zichzelf verwacht. "Als je naar de afgelopen seizoenen kijkt, is mijn grootste kracht in het strafschopgebied zijn en de ballen krijgen om daar gevaarlijk te zijn, proberen zoveel mogelijk doelpunten te maken", antwoordde Dallinga. "Ik vind het ook leuk om betrokken te zijn bij het spel en verbinding te maken met mijn teamgenoten; dit zijn mijn belangrijkste sterke punten."

Een vergelijking qua spitsen wilde Dallinga niet maken, maar de Nederlander liet wel weten welke spitsen hem hebben beïnvloedt. "Dat zijn Luis Suarez en Zlatan Ibrahimovic", zei de Bologna-aanvaller. "Zij zijn twee grote spitsen om naar op te kijken. Suarez speelde bij dezelfde club waar ik ben opgegroeid, Groningen, en ik volg hem sindsdien. Hij heeft een ongelooflijke carrière gehad, en hetzelfde geldt voor Ibra."