EK-winnaar heeft transfer te pakken: verdediger maakt binnenlandse transfer

EK-winnaar heeft transfer te pakken: verdediger maakt binnenlandse transfer

27 juli om 11:20

Robin Le Normand mag zich officieel speler van Atlético Madrid noemen. De centrale verdediger heeft zijn contract getekend en ligt tot 2029 vast in de Spaanse hoofdstad. 

Le Normand moet één van de leiders in de achterhoede van de club worden. Na een seizoen waarin Atlético meer doelpunten incasseerde dan gebruikelijk onder Simeone. Bij Atletico moet Le Normand de opvolger worden van de vertrokken Mario Hermoso.

Le Normand maakte in 2019 de overstap naar het eerste team van Real Sociedad en heeft sindsdien 221 wedstrijden gespeeld voor de club uit Baskenland. Op 27-jarige leeftijd was hij uitgegroeid tot de leider van de defensie van een team dat afgelopen seizoen de Champions League speelde en zich opnieuw kwalificeerde voor Europees voetbal, als een van de meest prominente teams in het Spaanse voetbal.

In maart meldde MARCA al dat de naam van Le Normand met rood was omcirkeld in de kantoren van het Cívitas Metropolitano. De goede relatie tussen Miguel Ángel Gil en Jokin Aperribay heeft bijgedragen aan een snelle overeenkomst, waarbij Atlético naar verluidt 30 miljoen euro heeft betaald.

Atlético Madrid troeft met deze stap diverse Premier League-clubs af, die ook interesse hadden in de verdediger. Le Normand maakte indruk sinds zijn debuut voor het Spaanse nationale team en speelde een belangrijke rol in de overwinning van de UEFA Nations League en het EK onder leiding van Luis de la Fuente.