Dit zegt Hancko over een eventueel vertrek bij Feyenoord deze zomer

Dit zegt Hancko over een eventueel vertrek bij Feyenoord deze zomer
27 juli om 18:20
Laatste update: 27 juli om 18:18

Na een indrukwekkend seizoen bij Feyenoord en een sterk optreden op het EK met Slowakije, heeft David Hancko de clubs voor het uitkiezen. In gesprek met Rijnmond gaat de verdediger in op zijn toekomst. 

Atletico Madrid is de afgelopen weken behoorlijk aan het jagen op Hancko. Het eerste bod van de Madrilenen werd door Feyenoord afgewezen, maar de kans is groot dat zij zich nog niet gewonnen geven. "Ik heb gezegd wat ik wil en nu is het aan de clubs", vertelt Hancko bij Rijnmond. "Iedereen weet hoeveel ik van Feyenoord houd, maar ik wil ook stappen blijven maken als sporter."

Dat Feyenoord hoog in de boom zit qua transferwaarde vindt Hancko moeilijk om over te praten tegenover Rijnmond. "Ik maak niet mijn eigen marktwaarde, al heb ik daar met mijn optredens wel aan bijgedragen. Veel spelers voor mij hebben de kans gehad een stap te maken. Dennis te Kloese, Feyenoord-directeur, weet dat Feyenoord voor sommige spelers niet het eindstation is."

Hancko miste dit seizoen bijna geen minuut bij Feyenoord. Daarnaast was hij met Slowakije dichtbij een stunt op het EK. Engeland maakte in de achtste finale pas diep in blessuretijd de gelijkmaker tegen Slowakije. "We waren dicht bij geschiedenis", zegt de 26-jarige verdediger. "Het scheelde echt niets, de teleurstelling was enorm. Toen ik thuiskwam zei ik tegen iedereen: praat niet met me over de wedstrijd. Daarna heb ik genoten van mijn vrije dagen met mijn vrouw en zoon. Ik had mijn zoon lang niet gezien, dat was moeilijk voor me."

Op het EK speelde Hancko opvallend genoeg is een Feyenoord-onderbroek. "Ik voel me er goed in en train er altijd in, dus nam ik ze (Feyenoord-onderbroeken, red.) ook mee naar het toernooi. Ik ben eraan gewend, dus voor mij was het logisch daarin te spelen. Het is routine."