Weinig beweging rond Veerman:

Weinig beweging rond Veerman na EK: "Er speelt momenteel niks"

27 juli om 20:15
Laatste update: 27 juli om 20:28

Joey Veerman keerde deze week terug bij PSV na het EK en zijn vakantie. De middenvelder speelde de tweede helft tegen Valencia (2-1) en liet na afloop aan Ziggo Sport weten dat de wedstrijd best pittig was.

"Donderdag hebben we een opstarttraining gehad en gisteren een tactische training, dan is 45 minuten best pittig", zei een vermoeide Veerman voor de camera van Ziggo Sport. Vanwege het afgelopen EK startte Veerman later aan het seizoen dan gebruikelijk, maar daar is middenvelder niet rouwig om. "Vorig jaar heb ik rondjes moeten lopen in Duitsland. Dat was een dag na de wedstrijd 8 km lopen. Ik ben niet ontevreden dat ik dat dit jaar heb overgeslagen."

Veerman hecht buiten de speelminuten weinig waarde aan het duel met Valencia. "Er zaten een paar goede aanvallen tussen, denk ik. Uiteindelijk is het altijd een beetje zomeravond-voetbal. Dat is logisch, want de gasten hebben allemaal een zwaar trainingskamp gehad. De jongens hebben allemaal zware benen." 

Het gonst al de gehele transferperiode geruchten rond de Volendammer, maar van een transfer is het tot dusver niet gekomen. "Ik heb het vaker gezegd: je bent kampioen geworden, hebt twee keer de beker gewonnen, twee goede seizoenen gedraaid. Op dit moment speelt er niks waarvan ik denk dat ik het graag zou willen en waarvan PSV denkt dat het mooi is, dus ik ben nog een trots PSV-speler." 

De speler steekt niet onder stoelen of banken dat hij deze zomer wel graag een mooie stap wil maken, maar benadrukt dat hij het bij PSV prima naar zijn zin heeft. "Uiteindelijk wil je als speler altijd uitgedaagd worden op een hoog niveau. Dat heb je natuurlijk in de Champions League bij PSV ook. Zolang ik hier ben, gaan we weer vol voor het kampioenschap. Dat heb ik afgelopen seizoen meegemaakt, dat is geweldig."