Zorgen voor Ten Hag: United verliest van Arsenal en ziet twee spelers uitvallen

28 juli om 07:20

Manchester United heeft zijn derde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen verloren. In Los Angeles werd het 2-1 voor Arsenal, waarbij zowel Rasmus Højlund als aanwinst Leny Yoro geblesseerd uitviel.

Højlund zette United na negen minuten op voorsprong met een doelpunt na een assist van Marcus Rashford. Kort daarna kreeg hij een tweede kans, maar schoot over en liep daarbij een hamstringblessure op. Hij werd vervangen door Hannibal Mejbri, die vervolgens als valse spits ging spelen. Enkele minuten later moest ook Leny Yoro het veld verlaten vanwege een blessure, wat de problemen voor United vergrootte. De verdediger kwam deze zomer voor ongveer zestig miljoen euro over van Lille.

De wissels verstoorden het ritme van United, waardoor Arsenal via Gabriel Jesus na 26 minuten gelijk kon maken. Jesus tikte de bal achter doelman André Onana na een voorzet van Ethan Nwaneri.

In de tweede helft hield Onana zijn ploeg nog een paar keer op de been, maar in de slotfase scoorde invaller Gabriel Martinelli het winnende doelpunt voor Arsenal. Martinelli dribbelde vanaf de linkerflank het strafschopgebied in en scoorde in de korte hoek. United dacht nog gelijk te maken via een kopbal van Jonny Evans, maar die treffer werd afgekeurd wegens hinderen van de doelman.

Manchester United heeft eerder in de voorbereiding gewonnen van Glasgow Rangers (2-0) en verloren van Rosenborg BK (1-0). De wedstrijd tegen Arsenal was de eerste van een reeks oefenduels in de Verenigde Staten. United speelt donderdag tegen Real Betis in San Diego en zondag tegen Liverpool in Columbia. Op zaterdag 10 augustus staat de strijd om het Community Shield tegen Manchester City op het programma.