Eriksen spreekt zich uit over mogelijk vertrek bij Manchester United

Eriksen spreekt zich uit over mogelijk vertrek bij Manchester United
26 juli om 17:50

Christian Eriksen werd recentelijk gelinkt aan een terugkeer naar Ajax. De Deen spreekt tegenover de BBC over zijn toekomst. De 32-jarige middenvelder begint aan zijn derde en laatste contractjaar bij Manchester United.

Volgens de Engelse journalist Sam C van TheUnitedStand zou Ajax Eriksen deze zomer op huurbasis willen terughalen naar Amsterdam. Dit zou echter pas kunnen nadat Ajax enkele spelers heeft verkocht. Tegenover de BBC zegt Eriksen echter nog niet bezig te zijn met een vertrek."Ik ben heel gelukkig bij United. Ik heb hier twee goede jaren gehad en ga nu mijn derde seizoen in. Dit is een speciale club en een speciale plek. Bovendien is mijn familie hier ook gesetteld, dus ik heb geen haast."

Toch sluit Eriksen een transfer deze zomer niet uit."Natuurlijk wil ik zoveel mogelijk spelen en daar doe ik alles aan. Maar dat heeft niets met de club te maken, dat is aan mijzelf en de trainer. Maar ik voel me hier heel goed."

Eriksen, die in 2009 voor anderhalf miljoen euro van Odense BK naar Ajax kwam, maakte in 2010 zijn debuut in het eerste elftal van de Amsterdammers. In vier jaar tijd speelde hij 163 wedstrijden, scoorde hij 32 doelpunten en gaf hij 65 assists. Met drie landskampioenschappen op zak vertrok hij in 2013 voor veertien miljoen euro naar Tottenham Hotspur. Via Internazionale en Brentford belandde hij twee jaar geleden bij Manchester United. Onder Erik ten Hag is hij echter niet verzekerd van een basisplaats.