Zo verliepen de eerdere ontmoetingen tussen PSV en Feyenoord om de JC Schaal

Dit is de historie tussen PSV en Feyenoord in de strijd om de Johan Cruijff Schaal

4 augustus om 09:15
Laatste update: 4 augustus om 08:31

Landskampioen PSV neemt het op 4 augusutus op tegen bekerwinnaar Feyenoord in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Beide ploegen troffen elkaar al eerder in deze seizoen's ouverture. VoetbalNieuws.nl neemt de eerdere ontmoetingen met je door.  

Laatste ontmoeting in de Johan Cruijff Schaal tussen Feyenoord en PSV

De meest recente ontmoeting tussen Feyenoord en PSV op de Johan Cruijff Schaal vond plaats op 4 augustus 2023. In een spannende wedstrijd in Stadion Feijenoord in Rotterdam wist PSV met 0-1 te winnen van de Rotterdammers. Het bleef lang gelijk, maar uiteindelijk trok PSV aan het langste eind.

Johan Cruijff Schaal - 2018

Op 4 augustus 2018 stonden beide ploegen ook tegenover elkaar, dit keer in het Philips Stadion in Eindhoven. De wedstrijd eindigde in 0-0 na reguliere speeltijd, waarna Feyenoord na strafschoppen met 5-6 zegevierde. Deze overwinning was een belangrijke prestatie voor Feyenoord, die toen voor het eerst sinds lange tijd weer een prijs wisten te pakken.

Johan Cruijff Schaal - 2016

Op 31 juli 2016 werd de wedstrijd gespeeld in de Amsterdam ArenA. PSV wist met een minimale 1-0 overwinning de schaal mee naar huis te nemen. Deze wedstrijd toonde de strijdvaardigheid van beide teams, maar het was PSV dat uiteindelijk de doorslag gaf.

Johan Cruijff Schaal - 2008

Op 23 augustus 2008 stonden Feyenoord en PSV tegenover elkaar in de Johan Cruijff Schaal, wederom in de Amsterdam ArenA. PSV won overtuigend met 2-0, een resultaat dat hun dominantie in deze periode onderstreepte.

PTT Telecom Cup 1991 en 1992

De voorloper van de Johan Cruijff Schaal, de PTT Telecom Cup, zag ook confrontaties tussen Feyenoord en PSV. Op 14 augustus 1991 won Feyenoord met 0-1 in Stadion Feijenoord, terwijl PSV een jaar later op dezelfde locatie met 1-0 revanche nam.

De aankomende ontmoeting op 4 augustus belooft wederom een spannende strijd te worden, waarbij beide teams zullen strijden om de eerste prijs van het nieuwe seizoen.