Arteta blij met Timber: dit verwacht de trainer komend seizoen van de Nederlander

Arteta blij met Timber: dit verwacht de trainer komend seizoen van de Nederlander
28 juli om 11:20
Laatste update: 28 juli om 11:03

Arsenal-manager Mikel Arteta is erg te spreken over het niveau dat Jurriën Timber haalt sinds zijn herstel van een zware knieblessure. Timber speelde afgelopen nacht weer in de basis tegen Manchester United, wat zijn derde optreden was sinds zijn blessure.

"Timber krijgt het ritme te pakken", zei Arteta na de 2-1 overwinning op Manchester United. "Hij heeft veel voetbal gemist het afgelopen jaar, maar ik ben erg blij met hem." Timber speelde centraal achterin, maar Arteta ziet voor hem een toekomst als back, mede door de huidige beschikbaarheid van spelers. "We vragen hem om op een andere positie te spelen dan we eigenlijk in gedachten hadden," aldus Arteta.

In de Verenigde Staten prees Arteta Timber's houding tijdens zijn revalidatie. Timber, die in augustus 2023 een ACL-blessure opliep bij zijn Premier League-debuut tegen Nottingham Forest, keerde pas op de laatste dag van het seizoen terug in actie tegen Everton.

"Het is niet makkelijk om bij een grote club te komen en dan op dag één geblesseerd te raken voor het seizoen," zei Arteta. "Maar mentaal is hij een sterke jongen. Hij heeft hard gewerkt en is nu in een goede positie." Arteta benadrukte ook Timber's leiderschap en technische vaardigheden. "Hij is een leider en een grote aanwinst voor het team."

Timber zelf gaf aan dat hij zich laat inspireren door succesvolle atleten zoals Kobe Bryant en Max Verstappen. "Ik kijk graag naar winnaars", zei Timber eerder over zijn rolmodellen. "In de NBA zie je ze veel, maar ook Max Verstappen is een groot voorbeeld. Zijn mentaliteit en houding na races inspireren me."