'De Gea toch niet aan de slag in Italië: dit is waarom de deal is afgeketst'

'De Gea toch niet aan de slag in Italië: dit is waarom de deal is afgeketst'
28 juli om 11:40
Laatste update: 28 juli om 11:41

David de Gea gaat zijn carrière toch niet bij Genoa vervolgen. Sky Sports meldt dat de salariseisen van de doelman te gortig zijn en dat daarom geen overeenstemming bereikt kon worden. 

De Spaanse doelman, die al een jaar zonder club zit, bood zichzelf recent aan bij de Serie A-club. Sky Sports meldt dat zijn salariseisen te hoog werden bevonden. Diverse media meldden deze week dat Genoa interesse had in De Gea. De Spaanse doelman zou zelf contact hebben opgenomen met de club van trainer Alberto Gilardino. Het aanbod werd overwogen, maar interne gesprekken leidden tot de conclusie dat het salaris dat De Gea vraagt onbetaalbaar is voor Genoa. De club beschouwt zijn verwachtingen als 'onrealistisch'. Het exacte bedrag dat De Gea in Italië hoopte te verdienen, is niet bekend.

Genoa, dat Josip Martínez aan Internazionale heeft verkocht, is dringend op zoek naar een vervanger. De Italiaanse club lijkt inmiddels verder te kijken en uit te komen bij Diant Ramaj van Ajax. De doelman lijkt Remko Pasveer voor zich te moeten dulden en wil vertrekken als hij geen eerste keus is in Amsterdam.