Deze spelers in de selectie van Benfica hebben een Eredivisie verleden

Welke spelers van Benfica speelde in de Eredivisie?
28 juli om 16:45

Feyenoord zal het tegen Benfica gaan opnemen voor de Eusébio Cup. De vriendschappelijke wedstrijd zal ook een weerzien zijn van oude bekenden. Welke spelers in de huigide selectie van Benfica hebben een Eredivisie verleden? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Brian Priske kan nog voor het officiële seizoen begonnen is al een stukje zilverwaar winnen met Feyenoord. In Lissabon zullen zijn manschappen het opnemen tegen Benfica voor de Eusébio Cup. Het mag dan wel een oefenwedstrijd zijn, maar de winnaar zal toch een beker ontvangen. Ook zal het voor veel spelers een weerzien zijn met oud-teamgenoten en oud-tegenstanders.

Welke Benfica spelers hebben een Eredivisie verleden?

Onder aanvoering van oud-PSV trainer Roger Schmidt is het Eredivisie gehalte bij Benfica hoog. Toen de Duitse trainer naar Portugal trok zaten er al enkele spelers binnen de selectie met een verleden in Nederland, maar Schmidt koos ervoor dat nummer te laten stijgen. Vangelis Pavlidis werd onder andere aangetrokken om de selectie te versterken. Benfica betaalde AZ daarvoor achttien miljoen euro.

De spelers van Benfica met een Eredivisie verleden:

Fredrik Aursnes (Feyenoord)
Tiago Dantas (AZ Alkmaar)
Orkun Kökçü (Feyenoord)
David Neres (Ajax)
Vangelis Pavlidis (AZ)
Jan-Niklas Beste (FC Emmen)