Slecht nieuws uit Breda: 'Recordtransfer Omgba klapt wegens medische keuring'

Recordtransfer van Aimé Omgba klapt alsnog
28 juli om 18:30

NAC heeft slecht nieuws gekregen rondom de transfer van Aimé Omgba. De 21-jarige zal de recordoverstap richting KAA Gent niet maken en dus is een transfer van de baan. De Bredanaars zouden meer dan drie miljoen ontvangen.

'Een hele flinke dreun voor NAC, want de recordtransfer Aimé Omgba naar Gent is geklapt. De middenvelder blijft in Breda', schrijft Voetbal International-journalist Joost Blaauwhof op X. Eerder waren NAC Breda en KAA Gent nog tot een deal gekomen en Omgba zou voor vier jaar in België tekenen. Kort voor alles officieel zou worden gaat de deal toch niet door.

In Breda heeft Omgba nog een contract voor twee seizoenen, maar toen Gent aanklopte bij NAC wilde de aanvallende middenvelder weg. Dat leverde een heuze soap op, want Pierre van Hooijdonk zou een stokje voor zijn transfer hebben gestoken. Na gesteggel van beide kanten gaf NAC alsnog toe en gaf vrij baan aan Omgba om te vertrekken.

Uiteindelijk zou NAC rond de 3.4 miljoen euro aan de transfer gaan verdienen, een absoluut clubrecord. Volgens Transfermarkt.com heeft Omgba een marktwaarde van 1.5 miljoen en dus zou de werkelijk betaalde tranfsersom hoger uitvallen. Rondom de medische keuring waren problemen, aldus Voetbal International. 'Er zijn complicaties opgetreden in de medische keuring van Omgba in België. Gent kwam daarop met een verlaagd aanbod, waarop NAC de stekker uit de deal heeft getrokken, twee weken voor het begin van de Eredivisie.'