PSV op zoek naar een linksback: deze spelers kunnen de Eindhovenaren versterken

PSV op zoek naar een linksback: deze spelers kunnen de Eindhovenaren versterken
9 augustus om 22:57
Laatste update: 9 augustus om 22:57

PSV zal zich de komende weken nog flink moeten gaan roeren op de transfermarkt. De Eindhovenaren leken alles goed voor elkaar te hebben, maar na meerdere blessures in de defensie moet men aan de bak. VoetbalNieuws helpt Earnest Stewart graag en vertelt je welke linksbacks de club kunnen versterken.

Bij PSV leek alles koek en ei. De Eindhovenaren haalden al Couihaib Driouech en Ryan Flamingo binnen en leken enkel in te hoeven spelen op het vertrek van een steunpilaar. Echter raakte Armando Obispo geblesseerd tegen Club Brugge en tegen Valencia vielen Mauro Jr. en Olivier Boscagli uit. De kans dat PSV de markt nog op gaat, is vrij groot aangezien Mauro er enkele weken zeker uit zal liggen.

Deze linksbacks kunnen PSV gaan versterken:

Patrick van Aanholt

Dit is wellicht de meest logische en makkelijkste optie. Van Aanholt speelde het afgelopen anderhalf jaar in Eindhoven, maar kon niet overtuigen. Zijn veelzijdigheid bracht een hoop goeds, maar op de linksbackpositie moest hij afgelopen jaar Sergino Dest voor zich duiden. Van Aanholt is momenteel transfervrij, maar zou zelf graag bij een ploeg aan de bak willen waar hij nog flink wat minuten kan gaan maken. De back is ook allesbehalve goedkoop door zijn flinke salaris, maar door het gebrek aan concurrentie bij PSV lijkt een simpele rekensom uitkomst te bieden.

Ricardo Rodriguez

In het rijtje oude bekenden: Ricardo Rodriguez. De back speelde in een ver verleden voor PSV en maakte zelfs indruk. De Eindhovenaren huurden hem destijds van AC Milan, maar door de Covidpandemie bleef de teller slechts op zes wedstrijden staan. Na vier seizoenen bij Torino is de 31-jarige Zwitser nu transfervrij. Met 120 interlands op zijn naam en het feit dat hij op het afgelopen EK iedere wedstrijd zeer behoorlijk speelde, is een transfer naar PSV geen gekke gedachte. Het feit dat de Eindhovenaren Champions League spelen zal ook zeker meehelpen om hem te overtuigen.

Bjorn Meijer

Meijer maakt de laatste jaren indruk bij Club Brugge. De back kwam voor zes miljoen euro over van FC Groningen, maar die transfersom lijkt men zeker terug te gaan verdienen. Of PSV diep in de buidel wil tasten, is nog maar de vraag, maar Meijer zal zeker een aanwinst zijn. De Nederlander is zeer snel, heeft een goede voorzet in de benen en staat verdedigend veelal op de juiste plek. Met name als onvermoeibare loper op de zijkant, iets wat Dest afgelopen jaar ook deed, speelt Meijer in zijn kracht. In veel opzichten doet de Nederlander denken aan Denze Dumfries, aan de bal is niet het altijd soepel, maar in de duels zijn er weinig spelers zo slagvaardig als dat zij zijn op de vleugels. Meijer ligt nog voor twee jaar vast bij Brugge en lijkt voor minder dan tien miljoen euro niet te vertrekken. Fabrizio Romano stelde eerder al dat ploegen uit Engeland en Duitsland hem in de gaten houden. 

Arthur Zagré

Wellicht een opvallende naam, maar gek is de gedachte niet. Zagré speelde afgelopen jaar een zeer sterk seizoen bij Excelsior. De back werd uitgeroepen tot speler van het jaar bij de Kralingers, waar hij nog twee jaar vast ligt. In een ver verleden betaalde AS Monaco nog tien miljoen euro aan Paris Saint-Germain om hem over te nemen, maar na een mislukt avontuur bij FC Utrecht, die hem huurden, sloeg Excelsior toe. De Rotterdammers namen Zagré transfervrij over. Afgelopen jaar was de Fransman een lastige kluif voor menig buitenspeler en door de degradatie van Excelsior zal de back voor een laag bedrag op te pikken zijn. Met zijn 22 jaar kan hij nog jaren mee, maar het is de vraag of Zagré beter is dan jeugdtalent Fredrik Oppegaard.  

Robin Gosens

Het werd begin augustus ook bekend dat PSV geïnteresseerd is in Robin Gosens. De Duitse linksback van Union Berlin zou kunnen worden verhuurd door de club, maar de Duitsers willen daar wel een koopoptie bij hebben. Ondanks de interesse is de club uit Eindhoven nog niet concreet geworden voor de back die de linkerkant bestrijkt. Gosens heeft zowel de Duitse als Nederlandse nationaliteit en begon zijn carrière in de jeugd van Vitesse. 

Jayden Oosterwolde

Ook Jayden Oosterwolde werd gezien als mogelijke versterking voor PSV, maar de Eindhovenaren kregen nul op het rekest van Fenerbahçe. De linksback ligt tot 2027 vast in Turkije en mag rekenen op interesse van Premier League-clubs, waardoor het financiële plaatje niet haalbaar is voor de club uit de lichtstad.