Dit zegt Wieffer over zijn keuze voor Brighton & Hove Albion boven andere ploegen

Dit zegt Wieffer over zijn keuze voor Brighton & Hove Albion boven andere ploegen
31 juli om 07:51

Mats Wieffer verruilde deze zomer Feyenoord voor Brighton & Hove Albion. De middenvelder had naast de Engelse topclub nog meer opties en VoetbalNieuws vertelt je waarom de controleur voor de elf van afgelopen jaar koos.

Wieffer speelde twee jaar bij Feyenoord. De Rotterdammers kenden met de middenvelder sterke jaren en werden zelfs landskampioen. Afgelopen jaar begonnen meerdere ploegen aan de international te treken en de keuze viel uiteindelijk op Brighton. Zelf twijfelde Wieffer geen moment.

Waarom koos Wieffer voor Brighton?

De middenvelder geeft tegenover Viaplay aan dat hij een goed gevoel kreeg van de gesprekken met Brighton. "Als je ziet wat Brighton de afgelopen jaren heeft gedaan. Met het opleiden van spelers, het verkopen van goede spelers, de manier van spelen en hoe graag ze mij wilden hebben. Dat zijn allemaal dingen die heel positief zijn", begint de Nederlander. "Er waren nog wel een paar clubs, maar zo concreet als Brighton niet echt."

Wieffer werd ook in verband gebracht met het Liverpool van Arne Slot, maar reëel was die optie niet. "Liverpool is eigenlijk niet een optie geweest. Ik was al heel lang met Brighton in gesprek en had het gevoel dat zij mij heel graag wilden hebben. Voordat ik naar Feyenoord ging had ik al met Union (Sint-Gillis, red.) gesproken, zij werken samen met Brighton. Ze kennen mij dus eigenlijk al heel erg lang. Dat gevoel zat meteen heel erg goed."