Hierom denkt Vojvodina een stunt te kunnen realiseren tegen Ajax

Hierom denkt Vojvodina te kunnen stunten tegen Ajax in de Europa League

31 juli om 12:10

Vojvodina gelooft in een stunt tegen Ajax na de nipte nederlaag in de Johan Cruijff Arena (1-0). Doelman Lazar Carevic was positief verrast door het spel van zijn team en benadrukte dat Vojvodina in staat is om Ajax te verslaan. Donderdag valt de beslissing tussen beide ploegen, in de tweede voorronde van de Europa League.

Carevic vertelde aan de Servische krant Zurnal dat Vojvodina hoge druk zette en Ajax dwong tot fouten. "Zelfs Ajax had dit niet verwacht, omdat wij voor hen vrij onbekend waren", zei hij. Vojvodina had pech dat een schot na rust op de paal belandde. Carevic benadrukte dat Vojvodina een uitstekende voorbereiding had en in staat is om Ajax het vuur aan de schenen te leggen.

In de return in Servië verwacht Carevic dat Ajax de Servische ploeg serieuzer zal nemen. Hij benadrukte dat Vojvodina geduldig en slim moet spelen om een kans te maken. "Zij zijn nog steeds de grote favoriet, maar wij hebben het recht om te dromen en te hopen. Wij kunnen deze grote rivaal uitschakelen, al zullen we nog twintig tot dertig procent beter moeten zijn dan in Amsterdam", aldus Carevic.

Het team uit Servië maakte indruk door de sfeer in de Johan Cruijff Arena met meer dan vijftigduizend toeschouwers te trotseren. In de returnwedstrijd, die plaatsvindt op de TSC Arena in Backa Topola, krijgt de ploeg uiteraard de steun van haar eigen supporters. Aan Ajax is het de taak om de volgende ronde te bereiken, waarin een ontmoeting met Panathinaikos of Botev Plovdiv wacht.