'Hierom is het meedoen van Brobbey en Bergwijn tegen Vojvodina nog onzeker'

'Hierom is het meedoen van Brobbey en Bergwijn tegen Vojvodina nog onzeker'
30 juli om 08:10
Laatste update: 30 juli om 08:10

Steven Bergwijn en Brian Brobbey keren mogelijk terug in de Ajax-selectie voor de Europa League-wedstrijd tegen FK Vojvodina. De aanvallers meldden zich maandag in Amsterdam na een langere vakantie dan hun collega-internationals van Feyenoord en PSV.

Trainer Francesco Farioli heette Bergwijn en Brobbey welkom op De Toekomst. De twee ondergingen medische tests om te bepalen of ze klaar zijn voor de wedstrijd in Servië, zo meldt het Algemeen Dagblad. Bergwijn en Brobbey hadden deze extra rustperiode na het EK om zowel fysiek als mentaal bij te komen.

Bij Ajax waren de voorbereidingen al eerder begonnen, waardoor het opvallend is dat de twee aanvallers later terugkeerden dan sommige spelers van PSV en Feyenoord. Het AD verklaart dat Bergwijn en Brobbey te kampen hadden met blessures en sportieve tegenslagen, waardoor een langere vakantie noodzakelijk was.

Farioli gaf aan dat spelers opties hadden voor hun vakantiedagen en dat zij die goed benut hebben. "Het gaat erom dat je als staf je spelers fysiek zo lang mogelijk fit en geestelijk zo lang mogelijk fris houdt." Ajax volgt een maatwerkprogramma om de fitheid van de spelers te waarborgen. Donderdag wordt in Servië de return van de tweede voorronde van de Europa League afgewerkt. In Amsterdam werd vorige week met 1-0 gewonnen door een treffer van Branco van den Boomen.