'Barça verliest hoop op komst Williams en schakelt door naar andere EK-ster'

'Barça verliest hoop op komst Williams en schakelt door naar andere EK-ster'
31 juli om 14:55

Barcelona verliest steeds meer hoop op de komst van Nico Williams. De Spaanse club richt zich nu op Dani Olmo als nieuwe prioriteit. Dat melden diverse internationale media, waaronder Relevo en The Athletic.

Williams lijkt zijn contract bij Athletic Bilbao te gaan uitdienen ondanks de interesse van Barcelona. De vleugelaanvaller tekende in december een contractverlenging tot 2027 en wil graag Europees voetbal spelen met zijn jeugdclub. Bilbao eindigde afgelopen seizoen als vijfde in La Liga en kwalificeerde zich daarmee voor de Europa League. Bovendien wordt de Europa League-finale komend seizoen gespeeld in het San Mames-stadion van Athletic.

Williams heeft een gelimiteerde afkoopsom van ongeveer 55 miljoen euro, maar Barcelona ziet weinig kans om hem binnen te halen. Het bestuur van Barça heeft alternatieven op het oog, met Dani Olmo als belangrijkste kandidaat. Olmo, momenteel speler van RB Leipzig, heeft een afkoopsom van 60 miljoen euro. Barcelona hoopt de speler echter voor een lager bedrag te kunnen halen. Olmo, die eerder uitkwam voor Dinamo Zagreb, is positief over een terugkeer naar Spanje.

Ondanks dat Barcelona niet volledig heeft afgezien van een transfer van Williams, is de kans dat hij naar de Catalaanse club komt klein. Bilbao is bereid om hem een verbeterd contract aan te bieden.

'Ook andere topclubs geïnteresseerd in Williams'
Sportief directeur Deco van Barcelona heeft besloten in Spanje te blijven om de situatie rond Williams en Olmo te volgen. Daarnaast hebben ook Paris Saint-Germain, Arsenal en Chelsea interesse getoond in Nico Williams. Tot nu toe lijkt geen van de clubs in staat zijn afkoopsom te betalen. Athletic-president Jon Uriarte benadrukte tijdens het EK al dat de club niet van plan is Williams te verkopen. Williams was een belangrijke speler voor Spanje tijdens het EK, waarin hij zes van de zeven wedstrijden speelde en tweemaal scoorde.