'FC Barcelona blijft optimistisch over het inlijven van Spaanse EK-sensatie'

'FC Barcelona blijft optimistisch over het inlijven van Spaanse EK-sensatie'
30 juli om 18:35

FC Barcelona hoopt zich nog altijd te versterken met Nico Williams. De Catalanen legden naar verluidt tijdens het afgelopen EK al contact met de entourage van de speler, maar nog altijd is er geen duidelijkheid over de toekomst van de aanvaller. Barcelona-voorzitter Joan Laporta blijft ondanks het uitblijven van een akkoord optimistisch over een mogelijke transfer. 

Clubvoorzitter Joan Laporta gelooft dat de deal rond komt en is optimistisch over de komst van de vleugelspeler van Athletic Bilboa, zo meldt Sport. De onderhandelingen duren langer dan verwacht, maar het Barça-bestuur heeft duidelijk de economische situatie en timing uitgelegd aan Williams en zijn entourage. De club is ervan overtuigd dat Williams graag naar Barça wil komen als aan alle voorwaarden wordt voldaan.

Er wordt gespeculeerd over een mogelijke reactie van Williams en zijn entourage op de financiële voorwaarden van Barça. De club heeft constant contact met hen en er blijft vertrouwen. Laporta en technisch directeur Deco leiden de onderhandelingen, aangezien de transfer als 'strategisch en prioritair' wordt beschouwd.

Williams is momenteel op vakantie in Marbella, maar Barça heeft vertrouwen in de vooruitgang van de gesprekken, vooral na het EK en een ontmoeting met Williams' zaakwaarnemer. Het laatste obstakel is het afronden van de Barça Visión-deal, die veertig miljoen euro moet opleveren om het salarisplafond te versoepelen. Zodra dit is opgelost, kan Barça de clausule van Williams betalen en zijn salaris bekostigen.

Ondanks druk op Williams om nog een jaar bij Athletic te blijven, blijft Barça optimistisch over een transfer deze zomer. De club heeft Williams niet onder druk gezet en geeft aan dat de transfer in augustus afgerond moet worden. Er is een deadline van 12 augustus, wanneer Williams terugkeert naar Athletic. Beide clubs voeren hun eigen strijd, maar bij Barça is er vertrouwen in een goede afloop. Laporta hoopt zelfs een aankondiging te doen tijdens de Amerikaanse tour. 

Naast Barcelona heeft Williams meerdere ijzers in het vuur. Ook Paris Saint-Germain wil de jonge aanvaller verleiden tot een transfer. Hierdoor lijkt Williams op zijn vakantieadres een moeilijke keuze te moeten maken tussen Barcelona, PSG en blijven bij Athletic, die in dat geval zijn contract willen verlengen.