Vermoedelijke opstelling Ajax tegen FK Vojvodina

Vermoedelijke opstelling Ajax: bijna alles hetzelfde, maar ruimte voor terugkeer

1 augustus om 08:30
Laatste update: 1 augustus om 08:27

Na een nipte overwinning in de Johan Cruijff Arena reist Ajax af naar Servië voor de return tegen FK Vojvodina. Francesco Farioli zal zijn basisopstelling ten opzichte van vorige week op één plek gaan wijzigen. Wat is de vermoedelijke opstelling van Ajax? VoetbalNieuws.nl neemt hem met je door.

Ajax had het heel lang moeilijk tegen Vojvodina in Amsterdam. Branco van den Boomen moest van de bank komen en kopte in de 86ste minuut de 0-0 van het scorebord. De Serviërs hielden niet alleen tegen, want de Johan Cruijff Arena kon ook opgelucht ademhalen nadat de paal werd geraakt. Voor zijn eerste basisopstelling koos Farioli toch voor een aantal bijzondere namen, maar veel wijzigingen zal hij niet doorvoeren.

Wat is de vermoedelijke opstelling van Ajax?

Tijdens de persconferentie voor het duel lichtte Farioli al een tipje van de sluier. Bertrand Traoré kan zich gaan opmaken voor zijn eerste minuten terug in het Amsterdamse-shirt. Dat zal hoogstwaarschijnlijk ten koste gaan van de basisplaats van Christian Rasmussen. De Deen keerde terug van een verhuurbeurt, maar kon geen indruk maken tijdens de heenwedstrijd. Traoré die ook voor de rechterflank is gehaald zal zich vanaf het eerste moment kunnen gaan laten zien in Servië.

Daarnaast zal de aanval ongewijzigd blijven. Brian Brobbey en Steven Bergwijn zijn niet meegereisd naar de return en daarmee zullen Carlos Forbs en Chuba Akpom blijven staan. Op het middenveld zullen er ook geen wissels plaatsvinden. Van den Boomen werd de supersub van Farioli, maar hij mag in Servië niet beginnen van de Italiaan. Kenneth Taylor en Jordan Henderson zijn de controleurs en Kian Fitz-Jim is de nummer 'tien'.

In de verdediging laat Farioli ook alles staan. Daarmee zal Youri Baas het centrum vormen met Josip Sutalo en zal Jorrel Hato de linksachter zijn. Een mogelijke vervanger heeft hij niet, want Borna Sosa is thuisgelaten. De Kroaat hoort samen met drie andere Ajacieden tot de verbannen leden van de selectie. Devyne Rensch speelt als rechtsachter en Remko Pasveer behoudt zijn positie onder de lat.

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Pasveer; Rensch, Sutalo, Baas, Hato; Fitz-jim, Taylor, Henderson; Forbs, Akpom, Traoré.