Deze 24 spelers gaan met Ajax mee naar Servië voor de return tegen Vojvodina

Deze 24 spelers gaan met Ajax mee naar Servië voor de return tegen Vojvodina

31 juli om 13:23
Laatste update: 31 juli om 13:25

Ajax-coach Francesco Farioli heeft zijn selectie voor de return tegen FK Vojvodina in de UEFA Europa League bekendgemaakt. Hij neemt 24 spelers mee naar Servië. Bertrand Traoré is voor het eerst sinds zijn terugkeer bij de selectie. Steven Bergwijn en Brian Brobbey ontbreken nog, omdat ze pas net weer in training zijn na hun deelname aan het EK.

Selectie Ajax tegen Vojvodina

De wedstrijd tegen FK Vojvodina vindt donderdagavond om 20.00 uur plaats in Backa Topola, omdat het stadion van Vojvodina wordt verbouwd. Ajax won de heenwedstrijd met 1-0 door een laat doelpunt van Branco van den Boomen. Bij winst plaatst Ajax zich voor de derde voorronde van de Europa League. Daarin treft het de winnaar van het duel tussen Panathinaikos en Botev Plovdiv. Een verlies betekent dat Ajax uitkomt in de derde voorronde van de Conference League, tegen NK Maribor of Universitatea Craiova.

Farioli's keuzes zijn deels strategisch. Traorés terugkeer biedt extra aanvallende kracht. De afwezigheid van Brobbey en Bergwijn is een gemis, maar ze hebben meer tijd nodig om fit te worden.

Wat is de selectie van Ajax voor de uitwedstrijd tegen Vojvodina?

De volledige Ajax-selectie: Jay Gorter, Remko Pasveer, Diant Ramaj, Devyne Rensch, Anton Gaaei, Jorrel Hato, Ahmetcan Kaplan, Youri Baas, Jakov Medić, Josip Šutalo, Jordan Henderson, Kenneth Taylor, Sivert Mannsverk, Branco van den Boomen, Kian Fitz-Jim, Kristian Hlynsson, Chuba Akpom, Carlos Forbs, Julian Rijkhoff, Bertrand Traoré, Steven Berghuis, Mika Godts, Christian Rasmussen en Dies Janse.