Ten Hag hoeft nog niet te rekenen op landgenoot: transfer zit in impasse

Ten Hag hoeft nog niet te rekenen op landgenoot: transfer zit in impasse

1 augustus om 20:00
Laatste update: 1 augustus om 20:01

De situatie rondom een mogelijke transfer van Matthijs de Ligt naar Manchester United zit momenteel muurvast, zo meldt de Duitse tak van Sky Sports. Daarom begint de Nederlander met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen bij FC Bayern München.

Manchester United-trainer Erik ten Hag wil zich deze zomer nog versterken met een extra verdediger. In een eerder stadium legden de Red Devils al Leny Yoro van Lille al vast. Ten Hag wil De Ligt graag naar zijn United halen om de defensie te versterken, maar bereikte nog geen akkoord met Bayern München. Volgens Sky keert De Ligt na zijn vakantie vrijdag terug bij FC Bayern om zijn prestatietests in München af te leggen. De Duitse club vraagt nog steeds vijftig miljoen euro plus bonusbetalingen van de Engelse club, wat Manchester United voorlopig te gortig vindt.

Hoewel De Ligt al een persoonlijk akkoord heeft met Manchester United, maakt hij geen haast met een transfer. De Ligt is een van de spelers die niet zal meereizen naar de Azië-tour van Bayern. De toekomst van De Ligt blijft onzeker, maar hij blijft gefocust op zijn huidige club totdat er een definitieve beslissing wordt genomen over zijn mogelijke overstap naar Manchester United. De komende weken zullen cruciaal zijn voor zowel de speler als de betrokken clubs.