Ajax wederom in de slotfase langs Vojvodina en plaatst zich voor de volgende ronde

1 augustus om 21:56

Ajax heeft zich na een spannende wedstrijd verzekerd van een plek in de derde voorronde van de Europa League. De Amsterdammers wonnen met 1-3 van Vojvodina.

Ajax begon de wedstrijd in Servië met veel controle, maar had moeite om grote kansen te creëren. De eerste helft eindigde doelpuntloos, ondanks een goede poging van Josip Sutalo, wiens hakje vlak voor de doellijn werd weggewerkt door een Vojvodina-verdediger.

In de tweede helft kwam Ajax wel snel op voorsprong. In de 53e minuut schoot Sutalo van dichtbij raak na een corner van Branco van den Boomen en een eerdere poging van Chuba Akpom. De Kroaat bracht de Amsterdammers op rozen, maar het zou niet lang duren voordat hij de heldenrol inruilde voor een negatieve hoofdrol.

Slechts zes minuten later, in de 59e minuut, maakte Sutalo een eigen doelpunt. Hij schatte een voorzet van Lazar Nikolic verkeerd in en passeerde zijn eigen doelman, Remko Pasveer. Hierdoor kwam de spanning volledig terug in de wedstrijd.

Ondanks de druk van Vojvodina wist Ajax stand te houden. In de 75e minuut kreeg invaller Mika Godts nog een goede kans om Ajax weer op voorsprong te zetten, maar zijn schot werd gekeerd door de doelman van Vojvodina. Zes minuten voor het einde van de wedstrijd was het Jorrel Hato die met een schitterende goal Ajax richting de volgende voorronde van de Europa League schoot. Aan de rand van het strafschopgebied haalde de jonge verdediger rustig uit en bracht de Amsterdammers weer op voorsprong. Bertrand Traoré maakte met een invalbeurt zijn rentree voor Ajax tegen Vojvodina. Deze rentree wist hij te bekronen met een doelpunt. In de blessuretijd schoof Traoré de bal in de verre hoek van de Vojvodina-doelman, waarmee hij de eindstand van 1-3 op het bord zette.

De wedstrijd kende veel fysieke duels en weinig echt grote kansen, maar Ajax wist voldoende te presteren om de volgende ronde te bereiken. De Amsterdammers kunnen nu vooruitkijken naar hun volgende uitdaging in de Europa League. Panathinaikos zal in de derde voorronde de tegenstander worden voor Ajax.