Dit zegt vice-aanvoerder Berghuis over eventuele versterkingen bij Ajax

Dit zegt vice-aanvoerder Berghuis over eventuele versterkingen bij Ajax
1 augustus om 22:40

Ajax won donderdag met 1-3 van Vojvodina en stootte daarmee door naar de derde voorronde van de Europa League. Steven Berghuis begon op de bank, maar viel in de tweede helft in en maakte een ijverige indruk. Na afloop van het duel ging Berghuis bij Ziggo Sport in op eventuele transfers en zijn aanvoerderschap.

Onder Farioli is er voor Berghuis een stuk meer duidelijkheid binnen de selectie van Ajax. "Er zit een goede sfeer in. Er wordt geïnvesteerd in alle jongens. Iedereen krijgt een duidelijk takenpakket. Wij hebben daar wel vertrouwen in."

Vervolgens krijgt de speler de vraag hoeveel versterkingen er nodig zijn om op het oude Ajax-niveau te komen. "Natuurlijk met 1-2-3 versterkingen kan dat proces versneld worden. Het is aan Alex Kroes (red.). Als Alex mijn mening vraagt, dan zal ik die zeker geven. Het is aan hun om die keuze te maken. Het is voor mij niet zo netjes of eerlijk om over posities en ervaring te praten."

Berghuis viel in tegen Vojvodina en kreeg meteen de aanvoerdersband omgeschoven van Jordan Henderson. "Ik vroeg hem ook waarom hij dat deed, want de vorige wedstrijd deed hij dat niet. Na de vorige wedstrijd appte hij ’s avonds dat hij de band aan mij had moeten geven, omdat ik de vice-captain ben. Maar voor mij is hij gewoon een echte aanvoerder met de ervaring die hij heeft bij Liverpool. Ik voel me heel fijn om op zijn flow mee te gaan."