Ajax-middenvelder ziet geen reden voor een vertrek uit Amsterdam

Ajax-middenvelder ziet geen reden voor een vertrek uit Amsterdam
1 augustus om 23:35

Branco van den Boomen heeft na de overwinning op FK Vojvodina benadrukt dat hij graag langer bij Ajax wil blijven. De ervaren middenvelder voelt zich goed in Amsterdam en ziet geen reden om te vertrekken.

"Ik zit goed in mijn vel en er zit een goede energie in het team", stelt Van den Boomen. "Ik hoef hier zeker niet weg. Ik ben een heel gelukkig mens in Nederland, met mijn gezin en familie om mij heen. Dat is voor mij ook veel waard. Daarnaast komt Ajax voor mij maar één keer voorbij. Daarom is er voor mij absoluut geen reden om te vertrekken."

Hoewel Van den Boomen momenteel geen basisplaats heeft bij Ajax, ziet hij geen noodzaak om ergens anders te gaan spelen. "De club en de trainer weten hoe ik erin sta. Hij (Farioli) is ook blij met mij, dus er is voor mij geen reden om te vertrekken."

In een gesprek met ESPN benadrukt Van den Boomen dat Ajax een unieke kans voor hem is. Mede dankzij zijn goede invalbeurt wisten de Amsterdammers te winnen van FK Vojvodina (1-3). In de Johan Cruijff ArenA maakte Van den Boomen in de slotfase de winnende treffer voor Ajax. Ook in Servië speelde hij een belangrijke rol.

"Ik ben blij als ik veel minuten mag maken. Ik zit goed in mijn vel. Er heerst een goede sfeer en energie in de groep. Laten we dat meenemen naar Athene", aldus de middenvelder. Van den Boomen krijgt de vraag of hij met de club gaat praten om zijn toekomst te bespreken. "Ja, dat gesprek is er misschien al wel geweest," grapt hij. "Ik denk dat de club en de trainer wel weten hoe ik erin sta. Ik denk dat hij blij is met mij op dit moment. Voor mij is er geen reden om te vertrekken."

Van den Boomen was dicht bij een transfer naar Lille OSC, maar die overgang kwam niet tot stand. Met deze uitspraken lijkt de middenvelder duidelijk te maken dat hij niet van plan is om Ajax te verlaten. Van den Boomen kwam vorige zomer transfervrij over van Toulouse en heeft nog een contract tot medio 2027 bij Ajax.